Ingredient |
Amount |
Calories |
Apple juice unsweetened |
200g |
92kcal |
Onions |
300g |
120kcal |
Peppers, raw, red, sweet |
50g |
13kcal |
Peppers, raw, yellow, sweet |
50g |
14kcal |
Peppers, raw, green, sweet |
50g |
10kcal |
White sugar |
5g |
19kcal |
Salt, table |
30g |
0kcal |
Bay leaf |
1g |
3kcal |
Oregano dried |
1g |
3kcal |
Garlic powder |
10g |
33kcal |
Tomato puree, without salt added |
80g |
30kcal |
Pork, Shoulder breast, boneless, separable lean and fat, raw |
1500g |
3540kcal |
Vegetable broth |
1000g |
50kcal |
Ghee |
100g |
876kcal |
Recipe Instructions:
Plec rozdělíme na stejnoměrné dva kusy. Díly masa opláchneme a okořeníme směsí soli, cukru a koření. Necháme alespoň hodinu, nejlépe přes noc odležet aby sůl a koření co nejvíce ochutilo maso.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno na ghí osmažíme do růžova, v základu opečeme maso, vyjmeme ho ven a přidáme kostičky paprik, řádně orestujeme a přidáme protlak, opět orestujeme, zalijeme moštem a chladným méně slaným vývarem, zavaříme a vložíme opečené maso. Dusíme v troubě opravdu do měkka. Měkké maso vyndáme a natrháme v celé délce vláken a vrátíme jej do šťávy , kterou jsme zredukovali na polovinu a vymixovali dohladka, zahříváme až se všechna tekutina vstřebá. Pokud má být maso opravdu šťavnaté je nejlépe jej nechat ve šťávě vychladnout, neb při chladnutí ve šťávě si maso vezme zpět, co do šťávy před tím dalo. Podáváme s rýží, bramborami, bramborovou kaší.