Recipe Instructions:
Sýrová omáčka:
mléko 750 g
mouka 60 g
smetana 12% 150 g
sýr tavený 200 g
bazalka - g
sůl 10 g
Špagety nasypeme za stálého míchání do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Uvařené těstoviny scedíme a promastíme. Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na malé nudličky a osolíme. Česnek a cibuli očistíme. Brokolici omyjeme, nakrájíme na menší kusy a v osolené vodě vaříme doměkka. Měkkou brokolici necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dorůžova, přidáme kuřecí maso, prolisovaný česnek, krátce opečeme, přiklopíme a dusíme doměkka. Pro bezpečnou přípravu pokrmu musíme maso tepelně upravovat po dobu zabezpečující zdravotní nezávadnost. Vydusíme na tuk, přidáme brokolici, 5 minut podusíme a vmícháme do vařených špaget.
Sýrová omáčka:
Mouku rozmícháme v potřebném množství mléka a důkladně prošleháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme sýr a za stálého míchání vaříme, dokud se sýr neroztaví. Zahustíme rozmíchanou moukou, osolíme, přidáme bazalku, zjemníme smetanou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Překlopíme do gastronádob a špagety s kuřecím masem přelité sýrovou omáčkou ihned podáváme nebo uchováváme při teplotě 65° C.