Your Recipe

Poděbradské maso

Ingredient Amount Calories
Carrots, raw 210g 86kcal
Cauliflower 120g 30kcal
Celery 45g 7kcal
Onions 130g 52kcal
Parsley 45g 16kcal
Tomatoes 240g 43kcal
Peas raw green 80g 65kcal
Cream half and half 380g 498kcal
Milk 2% fat 600g 300kcal
Wheat flour 150g 546kcal
Salt, table 30g 0kcal
Vegetable oil 120g 1063kcal
Pork, Shoulder breast, boneless, separable lean and fat, raw 1500g 3540kcal

Recipe Instructions:

Omyté maso nakrájíme na díly. Očištěnou mrkev (120g) nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky a spolu s hráškem dusíme v malém množství vody do měkka. Očištěnou, nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (90g), celer a petržel, nakrájená rajčata, díly masa, osolíme, krátce v základu opečeme, podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme (dusíme) do měkka. Pro bezpečnou přípravu pokrmu musíme maso tepelně upravovat po dobu zabezpečující zdravotní nezávadnost. Měkké maso vyjmeme, nejpozději do 30 minut nakrájíme na porce a zregenerujeme na teplotu 70°C. Šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně s mlékem, zalijeme vodou, rozšleháme, podle chuti dosolíme, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přes síto prolisujeme, přidáme udušenou zeleninu uvedeme k varu a vaříme 5 minut. Překlopíme do gastronádob a ihned s masem podáváme nebo uchováváme při teplotě nejméně 60°C.

Nutrition Facts
Portion Size 365 g | ml
Amount Per Portion 625
2614
kcal
kilojoules
% Daily Value *
Total Fat 45g 58%
Saturated Fat 14g 72%
Sodium 1338mg 58%
Total Carbohydrate 22g 8%
Dietary Fiber 2.5g 9%
Sugar 7.6g
Protein 32g 64%
Vitamin D 2.6mcg 13%
Calcium 163mg 13%
Iron 2.4mg 13%
Potassium 839mg 18%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contribute to a daily diet. 2000 calories a day is used for general nutrition advice.
Vitamins
Nutrient Amount DV
Vitamin A 265.065 mcg 29%
Thiamin [B1] 1.264 mg 105%
Riboflavin [B2] 0.648 mg 50%
Niacin [B3] 6.699 mg 42%
Pantothenic acid [B5] 1.775 mg 35%
Vitamin B6 0.677 mg 40%
Cobalamin [B12] 1.5 mcg 0%
Floate [B9] 46.1 mcg 0%
Vitamin C 22.11 mg 25%
Vitamin D 2.55 mcg 13%
Vitamin E 2.148 mg 14%
Vitamin K 98.49 mcg 82%
Betaine 5.124 mg 0%
Choline 116.802 mg 21%
Carbohydrates
Nutrient Amount DV
Total carbohydrate 22.3 g 8%
Sugars 7.6 g 15%
Dietary fiber 2.5 g 9%
Carbohydrate 22.3 g 0%
Net carbs 14.7g
Aminoacids
Nutrient Amount DV
Alanine 1.753 g 0%
Arginine 1.882 g 0%
Aspartic acid 2.837 g 0%
Cysteine 0.398 g 0%
Glutamic acid 5.446 g 0%
Glycine 1.599 g 0%
Histidine 1.138 g 0%
Isoleucine 1.441 g 0%
Leucine 2.512 g 0%
Lysine 2.642 g 0%
Methionine 0.786 g 0%
Phenylalanine 1.31 g 0%
Proline 1.503 g 0%
Serine 1.352 g 0%
Threonine 1.413 g 0%
Tryptophan 0.398 g 0%
Tyrosine 1.105 g 0%
Valine 1.709 g 0%
Minerals
Nutrient Amount DV
Calcium 163.1 mg 13%
Copper 0.21 mg 23%
Fluoride 4.91 mcg 0%
Iron 2.42 mg 13%
Magnesium 54.38 mg 13%
Manganese 0.27 mg 12%
Phosphorus 414.99 mg 33%
Potassium 838.54 mg 18%
Selenium 46.38 mcg 84%
Sodium 1338.25 mg 58%
Zinc 4.89 mg 44%
Other
Nutrient Amount DV
Water 260.352 g 0%
Ash 5.792 g 0%