Recipe Instructions:
2 balení lasangí
Špenátový bešamel:
Ve středním hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo a olej
Přisypte mouku a míchejte, dokud jíška nezezlátne – dejte si však pozor, aby neztmavla příliš.
Jíšku poté za stálého míchání metličkou postupně zalejte připraveným mlékem (ideálně teplým mlékem). Přidejte špetku soli.
Omáčku za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.
Nakonec můžete přidat i špetku mletého muškátového oříšku, zamíchat a přesunout bešamel do studené nádoby, aby se ochladil.
Přidejte mražený špenát a nechte rozpustit. Dochutíme česnekem.
Postup na lososovou směs:
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Lososa zbavte kůže, opláchněte, osušte a nakrájejte na středně velké kostky.
Ve větší pánvi si rozehřejte lžíci tuku a cibuli orestujte dozlatova.
Dále přidejte lososa a zprudka opečte.
Přidejte sůl a jakmile je losos opečený, vše zalijte plechovkou drcených rajčat. (nemusí být) Chvíli nechte při střední teplotě probublávat.
Dno mísy potřete tenčí vrstvou bešamelu a položte na něj pláty lasagní.
Dále naneste již větší vrstvu špenátového bešamelu, rovnoměrně na bešamel naneste polovinu lososové směsi a opět přiložte dalšími pláty lasagní.
Tento postup opakujte ještě jednou.
Na poslední vrstvu těstovin nalijte zbytek bešamelu.
Pečte v troubě na 180°C asi 40 minut, dokud nebude povrch zlatavý a těstoviny hotové.