Recipe Instructions:
na obalení:
mouka hladká-100g
vejce 2 ks-80g
mléko polotučné-100ml
strouhanka-250g
ghí na smažení-250g
20 ks vajec zalijeme studenou vodou aby byla ponořená, přivedeme k varu, vaříme 2 minuty, pak vypneme plamen a přikryté poklicí necháme 15 minut stát, po té scedíme, vychladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nasekáme nadrobno (nemlít !) .
Mouku nasucho orestujeme, za intenzivního míchání špachtlí, když se rozvoní stáhneme z plamene a s ghí spojíme ve světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, dobře rozšleháme, vrátíme na sporák a mírným varem , za stálého míchání, uvaříme bechamel, tento osolíme, okořeníme, vložíme sekaná vejce a jemné nudličky persil. Hmotu naneseme na plech vyložený pečícím papírem do výšky cca 2,5 cm a necháme v boxu dobře vychladit.. Ztuhlou hmotu nakrájíme ostrou špachtlí na 20 stejných prstů-kroket, tyto obalíme v trojobalu a zvolna smažíme v horkém ghí. Podáváme s různými úpravami brambor a doplněné studenými omáčkami nebo různými úpravami zeleniny.