Recipe Instructions:
Ve velkém hrnci dejte vařit silně osolenou vodu. Jak začne vřít, přidejte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu.
Mezitím si oloupejte všechen česnek, propasírujte ho a dejte do větší pánve tipu wok spolu s máslem. Na mírný výkon máslo rozpusťte a česnek v něm velmi pomalu orestujte. Nechcete, aby začal zlátnout, pouze se rozvoněl a ztratil na pálivosti. Odstavte.
Všechen špenát omyjte nahrubo nakrájejte. Parmezán nastrouhejte. Do ještě horké velké pánve s česnekem přidejte přibližně 2 dcl vody od těstovin (trochu si nechte stranou, pro případ, že ještě nějakou budete potřebovat), všechen špenát a krátce promíchejte, aby zavadl.
Nyní přidejte uvařené a scezené těstoviny, nastrouhaný parmezán a vše dobře promíchejte.
Po chvilce uvidíte jak se sýr rozpouští a tvoří se krémová omáčka. Pokud není dost krémová a je spíš směs hutná, přidejte ještě trochu odložené vody nebo mléka či smetany.
Servírujte ještě s extra parmezánem nebo jiným strouhaným sýrem.
Tip: omáčku je možné doplnit o maso (kuřecí, krůtí nebo vepřovou panenku)