Recipe Instructions:
uzené maso (plec, kýta, koleno bez kosti a kůže, bok bez kosti a kůže)-700g
Uzené maso uvaříme téměř do měkka, necháme ve vývaru vychladnout, pak nakrájíme na drobné kostičky. Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce do téměř měkka, oloupeme slupku a nakrájíme na silnější plátky. Vejce (8ks) dáme do studené vody, přivedeme k varu, vaříme max 2 minuty a pak přikryté poklicí necháme 15 minut stát, scedíme, prochladíme vodou a oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na polovině tuku orestujeme do zlatova . Pekáč vymažeme částí zbylého tuku, vysypeme strouhankou. A vrstvíme na dno brambory, pak uzené opepřené, vejce, cibuli, na vrch dáme zase brambory. Pekáč dáme do vyhřáté trouby a dobře propečeme. Propečené zalijeme našlehanými vejci(5ks), smetanou, mlékem a solí. Pokrm dopečeme až do zlaté kůrky.
Podáváme s nakládanou zeleninou nebo různými saláty. Jako alternativa uzeného masa mohou být, uzené kuře, uzený tempech, seitan.